s puhallusvilla 1

PUHALLUSVILLA


Yrityksemme myy, toimittaa ja asentaa muun muassa HUNTON Nativo tuotemerkin puhallusvillaa.

Mikäli mietit rakennuksen ullakon kuntoa tai lisälämmöneristystarvetta, älä epäröi ottaa yhteyttä.

Kysy rohkeasti tarjousta jo suunnitteluvaiheessa uudisrakennuksen laadunvarmistustöistä numerosta 0404102628
tai sähköpostista This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. tai ota yhteyttä TÄSTÄ jossa voit ilmoittaa yhteystietosi ja viesti kentässä
rakennuksen tietoja.

Huntonin puukuituinen Nativo puhalluseriste on kaikentyyppisiin rakennuksiin sopiva nopea ja tehokas eristysratkaisu.

Miksi valita puukuituinen Hunton Nativo® puhalluseriste:

 • Luonnonmukainen
 • Eriste pitää muotonsa, ei painu
 • Katkeamaton eristys
 • Kierrätettävä
 • Erinomainen lämmönvarastointikyky
 • Ei allergisoi

Lämmönvarastointikyky

Huntonin puukuitueriste ei sula eikä pala, koska puun luontaisten ominaisuuksien ansiosta puukuitueriste hiiltyy palotilanteessa ja suojaa siten sekä eristettä itseään että rakenteita liekeiltä. Lisäksi eristeeseen on lisätty luontaista typpeä ja fosforia (ammoniumsulfaattia) sisältävää palonestoainetta, joka tehostaa hiiltymisprosessia entisestään sitomalla eristettä ympäröivän hapen mahdollisen liekin osuessa eristeeseen. Mikään nykyisistä eristetuotteista ei pala, minkä takia ne eroavat toisistaan vain sen suhteen, sulavatko vai hiiltyvätkö ne palotilanteessa. Esimerkiksi mineraalivilla on valmistettu sulatusprosessin avulla, minkä takia se sulaa uudelleen altistuessaan korkeille lämpötiloille. Sen sijaan Hunton Nativo Puukuitueriste hiiltyy ja kestää liekkejä huomattavasti pidempään. Palonkestävyyttä on energia- ja ympäristönäkökohtien lisäksi pidettävä merkittävänä tekijänä rakennusten eristeitä valittaessa. Mikä on puukuitueristeen lambda-arvo? Hunton Nativo Puukuitueristeen lambda-arvo on 0,038 W/mK, mutta sen lämmönvarauskapasiteetti on yli kaksi kertaa suurempi kuin mineraalivillan. Puukuidun lämpöhäviö on  lämmönvarastointikapasiteetin ansiosta erittäin vähäinen, minkä seurauksena energiantarve on talvella pienempi ja lämpötilat pysyvät tasaisempina ja viileämpinä kesällä.

Tuotteen valmistajan kotisivut:

https://hunton.fi/tuotteet/seina/hunton-nativo-puukuitueriste/

Yläpohjapuhallus

Yläpohjan eristäminen puhallusmenetelmällä on nykyään suosituin tapa eristää harjakatto-omakotitalojen yläpohjat. Tämä tarkoittaa, että jo suunnitteluvaiheessa on tavallisesti otettu huomioon tarvittavat rakenteelliset seikat mitkä mahdollistavat puhallusvillan asentamisen. Pystymme asentamaan eristeen vapaapuhallettuna 1:4 kaltevuuteen asti, jonka jälkeen puhallamme ns. koteloon. Tässä tarkistuslista mitkä valmistelut kohteessa pitää tehdä ennen villan asennusta.

 • Yläpohjan ilmanvaihto varmistettu tuulenohjauslevyllä tai tuulensuojalevyllä joka ylittää suunnitellun eristekorkeuden n.100mm.
 • Mahdolliset LVI-putket eristetty ja kiinnitetty
 • Kulkusilta asennettu (ei pakollinen, mutta helpottaa myöhempää käyntiä yläpohjalla)
 • Savupiipun sivut eristetty palovillalla
 • Höyrynsulku asennettu ja ehjä
 • Mahdolliset pystyseinät eristetty ennen puhallusta

Lisäeristäminen

Lisäeristäminen kannattaa jos nykyinen eristevahvuus yläpohjassa on selvästi alle 400mm. Suositeltavin eristevahvuus on nykyään 500-600mm. Vanhoissa taloissa on käytetty erilaisia materiaaleja ja vahvuuksia yläpohjassa. Esimerkiksi sahanpurun eristyskyky on vain noin puolet verrattuna villaan. Ennen käytettiin yleisesti vain jopa 150mm vahvuista eristystä ja vielä 2000-luvullakin 300mm oli yleisin eristevahvuus yläpohjassa. Useissa yläpohjissa on lisäksi liikuttu ja eristykset ovat saattaneen muutenkin painua kosteuden ja tärinän johdosta. HUNTON- puhallusvilla sopii käytettäväksi kaikkien yläpohjaeristeiden päällä lisäeristeenä. Purujen päälle puhallettuna se muodostaa kosteutta läpäisevän ja palamattoman eristekerroksen.

 

Ota yhteytta nappi